tisdag 21 september 2010

Kolik...

Sunshine hade problem med magen som liten. Började när hon var runt 1 mån o höll i sig fram till 3½ mån. Vi körde då med Sempers magdroppar som fungerade ganska så bra.

Nu verkar det tyvärr som vår älskade lilla kille också har problem med magen :( o värre en vad Sunshine hade. Igår skrek han oavbrutet i över 4 timmar innan han somnade. Idag har han skrikt i över 3 timmar innan han nu äntligen lyckades somna ♥ Det gör så ont i mammaHjärtat när han skriker otröstligt, är spänd som en fiolsträng o riktigt krampar ihop emmellanåt :( Å det tycks bli värre o värre för varje kväll ♥
Imorn blir det till att ringa BVC... någon hjälp/medicin måste det ju finnas lr? Sempers magdroppar har vi kört med sen han var ca 2 veckor o de tycks inte hjälpa de minsta...
Någon som haft kolik-barn?
Kram//i

7 kommentarer:

  1. Nämen lillfisen då, usch så jobbigt! Hoppas de på BVC kan ge dig hjälp imorgon. Måste ju finnas något som underlättar!?

    Kramar!!!

    SvaraRadera
  2. Lillskrutten då...!
    Jag har hört att akupunktur ska vara bra...men vet inte hur man får tag på någon härikrokarna!
    Ta hand om er!

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Prova att leva helt mjölkfri i en vecka och se om det blir någon skillnad men man måste utesluta alla mjölk för oss var det som att vända på en hand från 4 timmar skrik per kväll till en lugn och harmonisk bebis.

    SvaraRadera
  4. Anonym: Äter redan en mjölkfri kost... :(

    SvaraRadera
  5. Är det samma tid varje dag? Min skrek flera timmar i streck men olika tider på dygnet, men på 6 veckors kontrollen så såg dom att det var ljumskbrock, vi tänkte inte på att titta i blöjan när han skrek, för magen vart så spänd så vi trodde verkligen det var magont..

    SvaraRadera
  6. Min Saga hade kolik i 5 månader. Jag gav henne 10 droppar minifom före varje amningstillfälle. Det funkade rätt bra. Försökte sluta vid 3 månader men det gick inte..

    SvaraRadera
  7. Jag gav Rut Minifom, vilket gav en liten effekt iaf.
    Om du inte redan testat så prova att bära honom liggandes på mage på din ena arm. Att han har huvudet åt ditt armveck och att du håller handflatan mot honom. Att han har ben & armar på var sida om din arm. Hoppas du förstår min förklaring. =)
    När mamma jobbade på barnavd på Ackis så fick de in många kolikbarn & det var tydligen det effektivaste sättet att bära, de slappnar av på nåt sätt. Rut gillade det oxå!

    Men det som lugnade henne allra bäst var torktumlaren. Vilket jag hört att fler barn gjort! Vi var många nätter intill torktumlaren, där var hon lugn och sov!

    Hoppas det blir bättre snart!! KRAM

    SvaraRadera